Nuoriajattelija Tulin, näin, pohdin ja kirjoitin

Kuka puollustaa nuoria?

Seuraan politiikkaa. Eduskunnasta on tullut monelle julkkikselle kuin amfiteatteri. Ainut keino paistatella julkisuudessa. Onneksi siellä on ihmisiä jotka tekevät täydestä sydämmestään politiikkaa. Politiikasta on tullut ainoastaan keino ajaa oman eturyhmän asioita. Eläkeläisten, työssäkäyvien, yrittäjien ja työttömien. Mutta kuka vahtii nuorten etuja. Ei periaatteessa kukaan. Nuorten edustamisen hoitavat aikuiset jotka luulevat tietävän mitä nuoret haluaa. Hei!! Milloin meiltä nuorilta kysytään? Monella aikuisella on vääristynyt kuva nuorista. Me haluamme vaikuttaa, me haluamme toimia, ja auttaa. Miksei meidän anneta? Se että olemme nuorempia ja elämän kokemuksemme on lyhyempi ei meinaa että olemme tyhmempiä. Tuomme monesti keskusteluun uuden näköalan. Kyseenslaistamme kehikkoja ja osaamme katsoa out of the box. Mikseivät aikuiset kuuntele tai luota meihin? Luulen että siksi että meihin kohdistuu vahvasti ikään liittyvä syrjintä. Meistä luodaan ennakkoluuloja ja niiden pohjalta nuoria pidetään yhteiskuntamme sakkana. Hei, ei se oo niin. Me ollaan kovia tekemään töitä ja meilläkin on tulevaisuuden unelmat ja haaveet. Kuunnelkaa nuoria. Meillä on yllättävän paljon sanottavaa asioihin ja tiedämme yllättävän paljon. Ottakaa nuoret rohkeasti osaksi esim. Kunnallisvaikuttamista. Ja ministerit ja kansanedustajat jos käsittelette nuoria koskevia päätöksiä kysykää mielipidettä NuVa ry:ltä, älkää aikuiselta vaan nuorelta. Meille nuorille on tärkeää tulla kuulluksi. Kiitos kun käytit aikaasi ja luit!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kai se on NuVa ry:n oma asia tuoda itseään esille, vanha kansa on pitkään sanonut ettei kukaan tule kotiovelta hakemaan. Kyllä useimmat aikuiset kuuntelevat jos on fiksua sanottavaa.

Eipä täällä Suomessa enää olekkaan kuin eturyhmiä, koko kansaa ei oikein tahdo edustaa kukaan.

Ropi Jarrela

Tämä kommenttini koskee kirjoitustasi: "Miksi minua ei hyväksytä?", jota ei voinut kommentoida.

Miksi joku alkaa opettajaksi? Mielestäni henkilö joka alkaa opettajaksi haluaa ainakin jollain tavalla vaikuttaa tulevaisuuteen.

Mitä on politiikka? Politiikka on yhteisiin asioihin vaikuttamista, tai pyrkimystä vaikuttaa niihin, yleensä niin, että henkilö pyrkii toimimaan siten, että maailma olisi huomenna parempi paikka kuin mitä se on tänään.

Kun luokassanne keskustelette siitä, että mihin teette luokkaretken niin siinä toteutetaan politiikkaa. Jos liikuntatunnin aluksi yhdessä päätetään, että pelataanko vaikka lento- tai koripalloa, niin se on politiikkaa.

Usein ihmiset eivät kykene mieltämään mitä politiikka on, eivätkä sitä, että he itse politikoivat, eli ottavat asioihin kantaa - keskustelevat.

Ei voi siis ainakaan sanoa, että olisit poikkeuksellinen. Pikemmin voisi sanoa, että olet johtajatyyppi.

Toimituksen poiminnat